петък, 19 ноември 2010 г.

Microsoft печели от успеха на Facebook

Posted by Ivan | петък, 19 ноември 2010 г. | Category: , |

Microsoft пeчели от Facebook
Може да ви се стори странно, но Microsoft е един от най-големите печеливши от успеха на Facebook. BusinessInsider дава и отговора на логичното учудено възклицание при разбирането на този факт. Причината е много проста.

През 2007 г. Microsoft обяви, че оценява Facebook на $15 млрд. и инвестира $250 млн. във все още прохождащата социална мрежа. Тогава повечето анализатори обявиха ръководството на софтуерния гигант за невменяемо и че е прахосало $250 млн. просто така  на вятъра. Но още тогава Microsoft предусещаше успеха на Facebook и се сдоби с нещо много по-важно от обикновени акции. Компанията се сдоби с част от рекламния бизнес на "социалната мрежа" и със съюзник в борбата си с Google. Този съюз вече дава първите си плодове в Bing.

В същото време инвестицията на Microsoft вече е с двойна възвръщаемост и потенциал да стане още по-голяма. Междувременно отношенията между двете компании стават все по-добри и общите им услуги стават все повече. Така, докато повечето обвиняваха Microsoft в безделие на социалния фронт, компанията просто изчакваше удобния момент.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply