понеделник, 4 април 2011 г.

9 провала на google за конкуренция с facebook

Posted by Ivan | понеделник, 4 април 2011 г. | Category: , |


Макар упорито да отрича, че Facebook е сериозен конкурент на Google, действията на компания показват друго. През годините тя направи немалко опити да се пребори с Facebook. Всички се провалиха. BusinessInsider публикува списък с 9-те социални провала на Google.


Orkut
  Доста популярна социална мрежа в Бразилия. Google се надяваше да я направи такава в целия свят, но това така и не се случи.

Dodgeball
Google я купи през 2004г., вложи доста усилия да я подобри, но така и не я пусна на пазара и през 2009г. преустанови работа по нея.


Picasa Web 
Услугата все още е активна и сравнително популярна, но споделянето на снимки през Facebook Photos я подмина като пътен знак.

OpenSocial
През 2007г. Google я изгради заедно с MySpace, но през същото време стартира и Facebook и всичко приключи.

Jaiku
Също закупена през 2007г., конкурентът на Twitter с малко функции в стил Facebook, така и не "тръгна" нагоре. През 2009г. Google се отказа от Jaiku и пусна сорс кода в свободното общество.

Wave
Един от по-големите провали на Google. Wave бе собствена разработка на компанията, но тя така и не бе приета от потребителите. Те просто не я разбраха и миналата година Wave бе спрян.

Buzz
Още една вътрешна разработка на Google. Конкурент на новините на Facebook, който обаче предизвика недоволството на потребителите по отношение на разпространение на лична информация.

Aardvark
Услуга за въпроси и отговори в стил Quora. Пускането на Facebook Questions и резкият скок на популярността на Quora набързо "убиха мерака" на Aardvark.


Slide
Google купи Slide миналото лято и за момента действително е рано да се каже. Но тъй като за момента не е имало никакви новини от Slide, с изключение на едно-единствено приложение на име Disco, не може да очакваме много.

Currently have 1 коментара:

  1. Wave не беше социална мрежа, че да е конкуренция на фб :X, колко са некаъдрните на този свят


Leave a Reply