сряда, 27 април 2011 г.

Арестуваха хакер, който качвал снимки от Facebook в порно сайтове

Posted by Ivan | сряда, 27 април 2011 г. | Category: |

В Съединените щати е бил арестуван хакер, който имал навика да хаква акаунтите във Facebook на млади жени, да взима личните им снимки и да ги качва в порно сайтове. Престъплението било разкрито след като едната от жените решила да подаде жалба в полицията, предаде Mobiledia.

Оказало се, че 26-годишният хакер живее в къщата на родителите си в щата Минесота. Полицията го намерила в мазето, откъдето осъществявал разбиването на акаунтите в социалната мрежа. Единственото обяснение, което могъл да даде младият мъж било, че той не знаел, че хакването на акаунти във Facebook е престъпление.

Жертви на хакера станали 13 момичета. Едното от тях загубило достъпа до акаунта си докато чатело с хакера. След като успяло да възстанови достъпа до профила си във Facebook, 20-годишното момиче видяло линкове към порнографски сайт, където били качени три нейни снимки. В този момент то решилo да потърси помощ от органите на реда.

Методът, който използвал хакерът за да изземе чуждите акаунти бил прост. Той първо ставал приятел с жените във Facebook. После научавал какви са техните имейл адреси, а накрая чрез завоалирани дискусии изтръгвал отговорите на тайните им въпроси, чрез което получавал достъп до профилите.

Заловеният хакер е получил 13 отделни обвинения за кражба на чужда самоличност. Специалистите по сигурността препоръчват на хората да не дават отговорите на тайните си въпроси на никого, защото по този начин се компрометира сигурността на техните акаунти.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply