вторник, 16 ноември 2010 г.

Facebook атакува Google и Yahoo с новата си поща

Posted by Ivan | вторник, 16 ноември 2010 г. | Category: |

Марк Зукемберг потвърди официално слуха, че Фейсбук ще създадат поща. Пощата ще е нещо специално което ще обединява чат, поща и SMS услуга. Всъщност е трудно да си представим какво точно ще представлява  новата уникална поща, тъй като авторите й обявяват имейла като нещо изключително остаряло и бавно, но не поясняват те с какво ще бъдат по-добри. Това, което се очаква от новата услуга е да бъде наречена "социална пощенска кутия"

Не ви стана ясно? Това е така, защото Марк Зукемберг прави поредния необмислен ход, с който да атакува своите конкуренти - Google и Yahoo. Само преди седмица Фейсбук отново атакува гиганта Google, като подписа стратегическо споразумение с Майкрософт и Скайп. Така се получава една интересна и привидно силна коалиция от сайтовете Facebook, Yahoo, Bing, MSN Live, Skype, които ще се борят за това да си върнат пазарния дял, който Google безпрецедентно завзе с многобройните си безплатни и иновативни услуги.

Какво ще се случи? Предстои да станем свидетели на една от най-грозните интернет войни за последните 10 години, в които победител ще бъде слогана "Не бъди зъл" (don't be evil) и всеки, който се опитва да мине от тъмната страна и да завлече потребителите си заедно със себе си ще срещне отпора, който само масата от посетители може да направи. Едно е ясно - ще бъде забавно!

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply