понеделник, 1 ноември 2010 г.

Интересни факти за Facebook 2част

Posted by Ivan | понеделник, 1 ноември 2010 г. | Category: |

11. Рекламната платформа Beacon, беше част от системата за реклама на Facebook. Целта на услугата беше да се използва силата на маркетинга   като информацията за направените покупки на потребителите от различни сайтове, прочетените новини и друга подобна  информация - ставаше видима за всички приятели на дадения потребител във Facebook. За съжаление потребителите не бяха уведомени за това споделяне на личната им информация , а след като разбраха заведоха множество съдебни дела срещу Facebook за нарушаване правата им на потребители. В резултат на това  Beacon беше окончателно спряна през септември 2009 г, а съдът задължи Facebook да изплати 9,5млн долара обещетения.

12. Ако Facebook са страна, то тя  ще е пета по големина страна в света, след Китай , Индия , САЩ и Индонезия.

13. През 2009г, лекар от спешна помощ снима с мобилния си телефон тялото на жена от Ню Йорк, която е  била душена и бита, и след това я публикувал в профила си в Facebook. По късно той е бил арестуван по обвинение в длъжностно нарушение и e уволнен от работа.

14. Главата на Католическата църква в Англия и Уелс предупреди, че Facebook и MySpace могат да подтикнат децата към извършване на самоубийство , тъй като такива сайтове насърчават тийнейджърите да изградят мимолетни връзки и лишават от човешки качества обществения живот.

15. Facebook включва групи за диетично хранене като "отслабвам или се опитвам да умра" и "Това с което се храня ме унищожава". Въпреки че подобни сайтове обикновено са били анонимни в интернет, тяхното нарастващото присъствие в Facebook, ги прави по-публични и достъпни за повече хора.

16. Новият Оксфордски речник обяви, че през 2009 г. дума на годината е "unfriend(разсприетелявам се)"Глаголът означава "премахвам профила на някой от списъка с приятелите си в социална мрежа в интернет, като например Фейсбук".  Все пак, има спор дали думата не трябва да бъде "defriend" вместо "unfriend."

17. 39-годишен американец от Пенсилвания е бил арестуван за това, че открито попитал 13-годишната си дъщеря по Facebook дали иска да прави секс с него.

18. Скорошно проучване установи, че Facebook потребители имат по-нисък успех като цяло  от тези които не го използват.

19. Въпреки че първоначално е създаден за студенти, Facebook потребители на възраст над 26 години вече представляват 60% от всички потребители на Facebook.

20. Средния потребител във Facebook, прекарва повече от 55 минути на ден в сайта. Използва  бутона "Харесвам" девет пъти в месеца и пише 25 коментара всеки месец.

Средният потребител прекарва повече от 55 минути на ден във Facebook.

Currently have 2 коментара:

  1. По добре е да наблягаме на положителните страни на всеки проблем.Лошото винаги е дори в повече от нужното.


Leave a Reply