четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Интересни факти за Facebook 1част

Posted by Ivan | четвъртък, 28 октомври 2010 г. | Category: |

1. Facebook има над 350 милиона активни потребители.Повече от 35 милиона потребители  актуализират статута им всеки ден, с повече от 55 милиона статус актуализации всеки ден.

2. Повече от 2,5 милиарда снимки се качват  във Facebook всеки месец.

3. Средният потребител във Facebook има 130 приятели и изпраща осем молби за приятелство на месец.

4. При децата под 18 години, Facebook е на трето място в топ 100 търсения на 2009 г., зад YouTube и Google.Секс и порно са следващите от петте най-търсени.

5. Скорошно проучване na 500 топ колежа показва, че 10% ot admissions officers признават, че проверяват кандидат-студентите в социални мрежи като Facebook, за да могат да ги оценят. 35% от admissions officers казват, че това, което са видели е повлияло на кандидат-студента отрицателно.

6. Facebook е не само бие MySpace по трафик, но също така е вторият класиран на първо място сайт като цяло в САЩ след Google.

7. Американците прекарват 13,9 милиарда минути годишно в Facebook и 5000000000минути в MySpace.

8. През 2003 г. Студента от Харвард - Марк Зукерберг е създадва Facemash, където поставя снимки на студентите един до друг, така зрителите могат да гласуват кой е "по-секси." Четири години по-късно Цукерберг прейменува Facemash на Facebook.

9. През 2008 г. 23-годишна американка на име Лорън Майкълс създава група озаглавена "Имам нужда от секс" в Facebook.  В рамките на 10 минути, тя събира 35 членове, а скоро и привлечени 100. В крайна сметка тя преспива с 50 от тях. Facebook премахва групата й.

Жена преспа с 50 мъже тя се запоснала с тях в нейната страница във Facebook, озаглавена "Имам нужда от секс"

10. 18-годишен младеж от Уисконсин създал профили в  Facebook на несъществуващи тинейджърки,той използвал тези профили с цел убеждаване на 30 момчета от своите съучениците да изпращат свои голи снимки и видеоклипчета. Той заплашвал всеки един от тях, че ще разпространи снимките и видеоклиповете им в интернет, ако не правят секс с него. Седем от съучениците му са заявили, че са били принудени да участват в сексуални актове с момчето, които той записвал с видеокамера или мобилен телефон. Tой е осъден на 15 години затвор, заради сексуален тормоз над съученици чрез Facebook.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply