четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Интересни факти за Facebook 4част

Posted by Ivan | четвъртък, 4 ноември 2010 г. | Category: |

31. Във Флорида е забранено на съдии и адвокати да бъдат приятели по между си  във Facebook.

32. Жените над 55 години са най-бързо растящият сегмент в Социалната мрежа.

Жените над 55 години са най-бързо растящият сегмент

33. През май 2009 г., руския инвестиционен посредник, Digital Sky Technologies, инвестира  200 милиона долара във Facebook в замяна на 1,96% дял от уеб-сайта.

34. Близнаците Тайлър и Камерън Уинкълвос съдят за неопределена сума създателя на Facebook Марк Зукърбърг, твърдейки че е откраднал идеята им за създаване на такъв сайт, след като го наели да разработи техен собствен сайт Harvard Connect (ConnectU). Друг харвардски студент Аарон Грийнспан също твърди, че тoй е измислил социалната мрежа.

35. Първоначално "социалната мрежа" се е казваал TheFacebook и се е ползвала само от студенти в Харвард. През 2005г. сайтът е преименуван на Facebook.

36. Когато Facebook променя настройка за поверителност(стават по-достъпни)през декември 2009 г.,на показ излизат и личните снимки на Зукърбърг, в които той е без риза, гушнал плюшено мече.

37. Граждани и полицейски управления  все по-често използват Facebook, за залавяне на заподозрени престъпници.

38. „Gaydar” е софтуерна прогама разработена в Масачузетския технологичен институт, която може да разпознае всеки гей-потребител на мрежата, независимо дали профилът му е личен или открит.

39. През януари 2009г. веригата за бързо хранене "Burger King" беше пуснала "Whopper Sacrifice", приложение във Facebook, което даваше купон за безплатен хамбургер, ако изтриете 10 човека от листата Ви с приятели. Кампанията бе прекратена бързо.

40. Единадесет процента от 100 милиона американски потребители на Facebook са от афро-американци, 9% са Латино произход, а 6% са азиатски, което е доста точно отражение на населението на САЩ като цяло.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply