петък, 5 ноември 2010 г.

Интересни факти за Facebook 5част

Posted by Ivan | петък, 5 ноември 2010 г. | Category: |

41. 20-годишна служителка на IBM в Канада изгубила болничните си обезщетения от здравния си застраховател, след като, по време на болнични заради депресия, качила снимки във Facebook как се забавлява с приятели.

42. Официално изследване твърди, че жените могат да стигнат до депресия и нездравословна обсебеност от твърде много използване на Facebook.

43. На 1 юли 2009 г., малко след като Майкъл Джексън почина, страница му се превръща в най-популярната страница в Facebook. Преди това най-популярният човек в Facebook е президента на САЩ Обама с малко над 6,0 милиона фенове.

44. В Австралия данните от Facebook профила (снимки, коментари, групи) са валидно доказателство срещу всеки човек в съда.

45.Сайтът Usocial.com продава срещу определена сума „приятели“ и „фенове“ във Facebook. Макар че "социалната мрежа" съди сайта, от там твърдят, че няма да спрат дейността си.

46. През 2007 статус на фейсбук стена и своевременното му прочитане води доведе до трансплантация на бъбрек.

47. Американският съюз за граждански свободи и Electronic Frontier Foundation твърдят, че новите препоръчителни настройките за поверителност на Facebook служат повече на самият сайт, отколкото на потребителя.

48. Farmville има повече от 60 милиона играчи в Facebook. Zynga-производителя на Farmville, Mafia Wars, и други игри във Facebook, разполага с годишни приходи от над 200 милиона долара.

49. В Съединените щати, 54,7% от хората на възраст 13-17години имат акаунт в Facebook.

50.Има повече от 800 000 разработчици създаващи приложения за Facebook.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply