неделя, 27 февруари 2011 г.

Доган обяви война на Дал във Facebook

Posted by Ivan | неделя, 27 февруари 2011 г. | Category: |

Истинска война между привържениците на Ахмед Доган и Касим Дал избухна в социалната мрежа Facebook. Квалификациите и за двамата в лагерите са от осанна до разпни го.

Хората на Сокола наричат Дал Юда и предател, а противниците на Доган пишат, че той е като либийския диктатор Кадафи. Дни след като сътрудници на доскорошния втори в ДПС направиха групата "Аз подкрепям Касим Дал", приближените до Сокола създадоха огледалната група "Аз подкрепям Ахмед Доган". Депесарите водят жестоки спорове за бъдещето на партията си пред очите на всички, а от доскорошната дисциплина за капсулиране на проблемите няма и помен.

В събота по обяд в групата на Сокола имаше над 150 членове. "Ние сме винаги до теб", пише в подкрепа на Сокола Вилдан Ахмед. Пак в негова полза е пост, в който се публикува позицията на централата във Варна.

"Благодарим, г-н Доган, винаги ще сме с вас", кълнат се във вярност от морската столица. "Неграмотният електорат на ДПС вече си отива, ще видите откъде изгрява слънцето", кани се на хората на Сокола пък Гюрсен Юсеин.
Над 80 коментара се появиха след въпрос на профил с име Ебу Ердал: "Вярно ли е, че Касим Дал ще агитира за ГЕРБ на предстоящите избори?" "Това е толкова вярно, колкото, че Доган няма досие в ДС", контрира въпроса Метин Мехмедов.

"Има договорка между ГЕРБ и Доган", пишат още хората на Касим Дал. "Няма да има разцепление в ДПС, искаме смяна на лидера, премахване на корумпираните лица и ясна програма за управление", обявяват защитниците на изключения от ДПС депутат. Веднага след като по Дарик изтече интервю с Касим Дал, линк беше публикуван и в групата му.

"Революция, няма връщане назад", започнаха да пишат хората му, като цитират дори Апостола на свободата Васил Левски от предсмъртното му писмо: "Смърт... за тези, които насаждат омраза между хората, живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа." От Турция пък публикуваха декларация от членовете на ЦС на ДПС и представители на гласоподавателите, живеещи извън България: "Ние, чиито имена бяха насилствено сменени и бяхме прокудени по най-брутален начин от родните си места, винаги сме осъждали и ще осъждаме присъствието в политиката на най-активните съратници на тоталитарния комунистически режим - доносниците и агентите на ДС, какъвто се оказа и Председателят на ДПС Ахмед Доган." "Оставката на Сокола искат изселниците", пише от Истанбул един от тамошните лидери Енвер Хатипоглу.

Най-малко Енвер или Касим могат да искат оставката на Доган, защото мълчаха като риби 20 години", контрират хората на Сокола.
Няколко сценария за бъдещето на ДПС вече текат в мрежата. Ново ДПС на Касим Дал, вътрешно разцепление и раздвоение в гласовете за изборите, както и отлив на гласовете от Турция се коментират в мрежата. Към момента хората на Дал категорично отричат да правят нова партия, а привържениците на Доган се канят, че ще започнат да изключват от ДПС опозиционерите на лидера им.

Currently have 1 коментара:

  1. Анонимен says:

    Az davam podkrepata si za Ahmed Dogan


Leave a Reply