неделя, 27 февруари 2011 г.

Европейците първи във Facebook

Posted by Ivan | неделя, 27 февруари 2011 г. | Category: |

Европейските интернет потребители прекарват повече време във Facebook, отколкото в сайтовете на Google.

В Европа социалната мрежа се е превърнала в сайта, в който интернет потребители са прекарали най-много време (11,7%), следвана от сайтовете на Google - търсачка, новини, блог (10,4%) и Майкрософт (10%), сочат данните на института comScore.

Въпреки това Facebook е третият най-посещаван сайт в Европа след другите два американски гиганта. Времето, прекарано във Facebook, се е увеличило.

Във Франция 14% от интернет потребителите са прекарали свободното си време в социалните мрежи, докато 11% са ползвали електронната си поща. Използването на имейли обаче продължава значително да се увеличава при хората над 35 години (37%). Facebook е привлякъл 32 милиона френски интернет потребители миналия месец, като те са прекарали в социалната мрежа средно 4,45 часа, допълва БГНЕС. Данните обаче са частични. Те не включват сърфирането в интернет от мобилния телефон.

От 550 милиона потребители на Facebook в света повече от 200 милиона редовно влизат от мобилния си телефон и са средно два пъти по-активни от останалите.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply