вторник, 1 февруари 2011 г.

Социалната мрежа с най-добри шансове за Оскар

Posted by Ivan | вторник, 1 февруари 2011 г. | Category: |

Филмова академия на САЩ

Дни след официалното обявяване на номинациите за Оскар 2011 г. букмейкърите не закъсняха с изчисленията и излъчването на техни фаворити.

Според един от най-големите световни букмейкъри – Унибет, изявен фаворит за спечелване на статуетката в категория „Най-добър филм” е „Социалната мрежа” на Дейвид Финчър.

Историята за животa на създателя на Facebook, Марк Зукърбърг, e с коефициент 1.50, последван от историческата драма „Речта на краля” с 2.50.

Отново между тези два филма се очаква да се разрази и битката в категория „Най-добра мъжка роля”.

Там най-добри коефициенти получават Колин Фърт и Джеси Айзенбърг.

При дамите високи очаквания за награда има към Натали Портман за ролята и на параноична балерина в психотрилъра „Черен лебед”.

Филмът с наскоро станалия баща Хавиер Бардем „Красиво” води класацията при чуждоезичните продукции с коефициент 2.10.

„Речта на краля” е номиниран в залаганията на цели 5 категории, но според специалистите по залози на Унибет „Социалната мрежа” има по-големи шансове да отнесе най-много Оскари тази година и затова получава три най-добри коефициента в категориите срещу два за своя най-голям конкурент.

Кои ще са победителите, ще разберем на 27 февруари, когато на бляскава церемония в Лос Анджелис Филмовата академия на САЩ ще връчи най-престижните статуетки в киното.

Дотогава киноманите могат да заложат на фаворитите си и да стискат палци за любимите си филми!

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply