вторник, 1 февруари 2011 г.

Facebook разработва глобална система за коментари

Posted by Ivan | вторник, 1 февруари 2011 г. | Category: |

Социалната мрежа Facebook разработва нова глобална платформа за коментари, която трябва да е готова до няколко седмици, предава news.cnet. Тази нова технология може да превърне Facebook в новия двигател на системи за коментари като блоговете. Компанията на Зукърбърг активно търси големи медии и блогове, с които да си партнира.

Новата система ще позволява потребителите да могат да се свързват с други сайтове от Facebook профила си и да коментират в тях. Тя ще позволява също така да публикуваме коментарите си в други мрежи като статус във Facebook. Очаква се платформата да позволи на потребителите да влизат с регистрацията си от други сайтове като Twitter, Google, Yahoo.

Не е ясно как Facebook ще се справи с твърденията, че някои от потребители не използват реални самоличности. Главното преимущество на Facebook над вече съществуващата подобна технология Disqus е най-вече за новите потребители, на които за използването на втората платформа е необходим нов акаунт, а в днешно време почти всеки интернет потребител има Facebook профил.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply