понеделник, 4 април 2011 г.

Българка се опари жестоко във Facebook

Posted by Ivan | понеделник, 4 април 2011 г. | Category: |

Добромира Илиева от софийския квартал "Дружба" ще запомни завинаги своя 22-годишен рожден ден. Той трябва да се отпразнува на 9 април, но по-забележителното тук е не датата, а броят на поканените гости.

До тук твърдо за празненството й са се запътили 16 647 души. Други близо 4 хил. евентуално ще дойдат на рождения ден, а 96 924 човека все още не са отговорили на поканата й, която съдържа точен адрес на апартамента, в който ще се празнува.

В случая се касае за гаф, който момичето направило в най-популярната социална мрежа Facebook. Отправяйки покана до приятелите си да дойдат на гости за празника, момичето пропуска дребната подробност, че е било по-подходящо да отметне събитието като лично, а не като публично. Така поканата за рожден ден достига до десетки хиляди хора и те на свой ред я приемат и искрено се забавляват на гърба на Добромира.

Гафът на българката е първият подобен в родното интернет пространство и със сигурност ще бъде повод за анализи. От една страна случилото се разкрива опасностите, които социалните мрежи крият при невнимателно използване, особено кагато се касае за лични данни, а от друга - за пореден път показва, колко голяма е силата и влиянието на интернет и социалните мрежи.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply