понеделник, 4 април 2011 г.

Как жените във Facebook възприемат приятелите си?

Posted by Ivan | понеделник, 4 април 2011 г. | Category: |

Когато става въпрос за Facebook, имаме приятели и "приятели". Скорошно изследване показва, че истинските чувства на много жени във Facebook към техните приятели не са съвсем приятелски.

Сайтът за колективно пазаруване Eversave е провел интервюта с 400 жени относно техните отношения в социалната мрежа. Първоначално компанията е искала да проведе пазарно проучване за влиянието на Facebook върху колективното пазаруване, но е получила резултати и за връзките на любов и омраза между жените и техните онлайн приятели.

Така например, мнозинството от дамите-респонденти заявяват, че имат поне един приятел, който играе ролята на "кралицата на драмата" и винаги превръща дори най-незначителните неща в огромен проблем. Голяма част от дамите имат и поне една дразнещо "горда майка" сред приятелите си във Facebook.

Повечето жени – 83% от участвалите в проучването, се ядосват по едно или друго време от публикациите на своите приятели във Facebook. Най-отблъскващи за тях са постовете, съдържащи хленчене - 63% завяват, че се дразнят най-много от оплакванията на приятелите си във Facebook. На далечните второ и трето място в класацията са бръщолевенето по политически въпроси и самоизтъкващото фукане.

Участничките в допитването са заявили, че поне един от техните приятели във Facebook:

- Твърде често публикува на стената си досадни и прозаични мисли (65%)
- "Харесва" твърде много публикации (46%)
- Неудачно или твърде често използва Facebook, за да популяризира каузи (40%)
- Публикува невярна информация и снимки за собствения си "перфектен живот" (40%)

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply