понеделник, 2 май 2011 г.

Facebook нараства с 9400 служителя до 2017

Posted by Ivan | понеделник, 2 май 2011 г. | Category: |


Facebook възнамерява да наеме повече от 9 400 служители през следващите шест години. Компанията, броят на чиито потребители стремглаво нараства, потвърди през февруари, че се мести в нов офис с площ 79 акра (около 32 хектара) във връзка с разширяването.

MercuryNews.com съобщава, че в момента за компанията по целия свят работят 2000 души - 1400 от тях се трудят в офиса в Пало Алто. Компанията очаква през 2017 година да запълни капацитета на новия офис, като дотогава очаква да увеличи броя на служителите си повече от пет пъти, като до 2017 година добави още 9 400 сътрудници към сегашните 2 000.

"Това е опасно, но те са сигурни, че ще се справят", казва Роб Ендерле, анализатор в Enderle Group. "Страхувам се, че от Facebook не са работили достатъчно върху такава дългосрочна стратегия и тя може да причини повече вреда, отколкото полза."

От Facebook не коментират това изявление.

Прессекретарят на социалната мрежа заяви пред изданието Computerworld, че през февруари компанията е купила парцела, в който се намира бившият офис на Sun Microsystems в Менло Парк, Калифорния, служел за седалище на Sun, преди компанията да бъде придобита от Oracle. Той заема площ от 57 декара, в които са разположени девет сгради с обща площ от около един милиона квадратни метра.

Освен това, Facebook е придобил съседните 22 акра земя, свързани с бившия офис на Sun чрез тунел. Прессекретарят на компанията разясни още, че от Facebook разглеждат покупката на земята като възможност за бъдещо развитие, за което компанията ще трябва да наеме още служители. "Нашият нов кампус ни осигурява необходимите възможности за по-нататъшен растеж," обясни още тя.

Currently have 2 коментара:

  1. aide , opravete mi profila??????????????????????????????????

  2. iskam , adres ili telefon s koito da se svarga s predstavitel na facebook , za6toto niakoi idiot me blokira i ne moga da vliaza v profila si


Leave a Reply