вторник, 17 май 2011 г.

Facebook VS Google

Posted by Ivan | вторник, 17 май 2011 г. | Category: , |

Facebook VS Google
 Две от най-големите интернет компании - Google и Facebook, вече са в открита война, започната от социалната мрежа. Неин представител потвърди, че са наели влиятелната PR компания Burson-Marsteller. Целта е  да стартира медийна кампания срещу Google с обвиненията, че събира лична информация за потребителите.
От Facebook обясняват, че са наели PR специалистите по 2 причини
1. защото смятат, че действията на Google в областта на социалните мрежи предизвикват въпроси относно неприкосновеността на личната информация
2. Facebook се опитвал да се противопостави на опитите за извличане на данни. Става въпрос за продукта Social Circle на Google. Той позволява на хората с gmail акаунт да видят информация не само за своите приятели, но и за техните.
Това, според изпратената от Burson информация, цели събирането на лична информация и създаването на досиета на милиони потребители.
Обаче както споменахме в предишни статии  и Facebook има проблеми с опазването на личната информация на потребителите си. Услугите на най-популярната социална мрежа се използват от 600 милиона души и тя събира и систематизира различна информация за тях - кои са приятелите им и какво харесват, за да може да ги атакува с таргетирана реклама. Точно това се опитва да прави и Google и затова също има нужда от подобни данни.
Социалният аспект е сред приоритетите на Google под ръководството на новия шеф Лари Пейдж, като бонусите на служителите на компанията през годината ще зависят от постигнатото в социалната сфера.

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply