вторник, 10 май 2011 г.

Microsoft купи официално Skype за $8,5 млрд.

Posted by Ivan | вторник, 10 май 2011 г. | Category: , |



Както бяхме споменали в предишна статия  Facebook и Google проучваха независимо един от друг възможността да закупят Skype. Време е вече да се сложи край на слуховете. Мashable обяви, че официално Microsoft са купили Skype за 8,5 милиарда щатски долара.


Skype ще бъде интегриран в устройствата и системите на Microsoft, като Xbox и Kinect, Xbox Live, Windows базираните телефони, Lync и Outlook, заявиха от Microsoft. Компанията също така обеща да продължи да подкрепя и развива услугата не само на своите платформи.

Това е най-голямата цена, която Microsoft е платила за компания, от десетилетия насам. Интересното е, че Skype все още не е печеливша и е нормално да се запитаме къде се крие нейната сила. Въпреки приходите в размер на $ 860 милиона през миналата година, компанията има и загуби от $ 6,9 милиона общо, според данни предоставени от SEC. Освен това дружеството има и дългове в размер на $ 686 милиона.

Skype обаче се радва на 663 милиона потребители от цял свят, 145 милиона от които използват Skype месечно, а 8,8 милиона използват платените ѝ услуги. Не бива да се пренебрегват и силната група от инвеститори на Skype, между които са Lake, Index Ventures, Andreessen Horowitz и Canada Pension Plan (CPP). 

Currently have 0 коментара:


Leave a Reply